Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип ще проверява

...
Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип ще проверява
Коментари Харесай

Facebook въвежда цензори у нас и в Унгария заради фалшивите новини

Facebook вкарва нови регулации в България и Унгария. Екип ще ревизира изявления в обществената мрежа за погрешна, подвеждаща и подбуждаща към принуждение информация и и ще подхваща ограничения, заяви Nova.  

Двама публицисти - по един от двете страни, се включват в европейския екип на Фейсбук, който ще следи наличието на изявленията. " Цензорите " ще маркират и отстраняват несъответствуващите текстове и илюстрации и ще имат право да блокират профилите, от които се популяризират " фалшив нюз ". Наказателните ограничения ще се ползват и за реклами, а също така и консуматори, които популяризират „ спам ” наличие така наречен „ кликбейт ” заглавия - изявления, които целят генерирането на доходи посредством кликове.

Ще се лимитира разпространяването на страници и домейни, които неведнъж споделят подправени вести, като ще бъде пермахната и опцията им за реклама. Маркирайки обещано наличие като подправено, Фейсбук предизвестява хората, които го виждат или се пробват да го споделят, че информацията в него е погрешна.

Проверителите на обстоятелства не отстраняват сметки или страници от Фейсбук.

Очаква се регулациите да влязат в действие в идващите няколко седмици.

Eкипът, който ще дава отговор за регулацията на наличието, ще се ориентира посредством подадени сигнали, докладвани изявления или мнения, които настояват, че информацията е погрешна или неточно поднесена.

Когато проверителите на обстоятелства оценят дадена история като погрешна, Фейсбук ще я показва по-надолу във фийда на потребителите, като по този метод доста понижава нейното разпространяване. Целта е да се спира споделянето на лъжлива информация и да се понижава броят на хората, които я виждат.
 

За какво ще следи предпочитано екипът за надзор на информацията: 

- изявления, подстрекаващи към принуждение в действителния свят;
-  манипулирани фотоси и видеа, представящи погрешни събития и твърдения;
-  конспирации, подстрекаващи към насилие;
-  угнетяване на правата на гласоподаватели;
-  информация, която нарушава разпоредбите на Facebook;
- погрешни изказвания, свързани с COVID-19 и имунизациите против ковид. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР